Der er mange, som dyrker kampsport, og der er endnu flere, som snuser til det, mens de vokser op. Men det er de færreste, som ender med at dyrke muay thai, en kampsport, som stammer fra Thailand, og som er en af dem, der er hårdest at dyrke.

Kampsporten er en, hvor der er stor fokus på brutale spark, hvor man bruger al energien på at foretage det, som de kalder power kicks. Desuden så er albuer og knæ også farlige våben i denne kampsport, og det er det, som den er mest kendt for. Faktisk så er kampsporten kendt for, at hele kroppen bliver et våben, som kan bruges til kamp, når du er tæt på modstanderen.

At man bruger albuer og knæ som en del af kampsporten gør, at den også er kendt som de 8 lemmers kampsport, modsat boksning, som er for 2 lemmer og karate, som er for 4 lemmer.

En historisk sport

Kampsporten har mange hundrede år på bagen og stammer fra 3 forskellige stilarter, som byggede på de samme principper. Det var en kampsport, som blev brugt i krigen mellem Siam og Laos, hvor der specielt var en kæmper, som til trods for, at han blev taget til fange, havde kæmpet så tappert, at han blev frigivet. En legende, som alle, der kæmper, har hørt om, og som alle hylder som den største.

Før vi fik boksehandsker, som dem du kan få hos www.gorillasports.dk, så var det normalt, at kæmperne bandt hampereb om hænder og underarme. Noget, som ikke har gjort det mindre ubehageligt at blive ramt af noget, som nok bedst kan beskrives som næver af stål.

I dag er muay thai en sport, som er reguleret på international plan, hvor der bliver afholdt mesterskaber, og for mange af dem, som kæmper i MMA, er muay thai en vigtig del af deres træning, for det giver hårdhed. For en vigtig del af kampene er at kunne bruge albuer og knæ, når du er i klinch med modstanderen.

Muay thai er i dag en sport, som mange af de fattige i Thailand bruger som en vej ud af slummen, for der er mange, som lever under kummerlige forhold i storbyerne og på landet. Muay thai er en sport, som bliver dyrket på et professionelt niveau, og der er kampe for børn helt ned til 10 år, som har en pengepræmie til vinderen. Det er noget, som er svært at forstå, men det er en anden verden.

Muay thai har spredt sig til det meste af verden, og der er mulighed for at dyrke det i alle dele af verden nu. Det er både den hårde og den mere bløde muay thai, hvor du ikke bruger knæ og albuer.

Den blødere del minder lidt om boksning, hvor du også må sparke, men den, som de fleste dyrker i dag, er den hårdere del, hvor albuer og knæ er en del af det, du lærer.

ryan-business