Muy thai, eller i populær tale thaiboksning, er en af de hårdeste former for selvforsvar, også kendt som de 8 punkters forsvar. For i thaiboksning bruger du ikke kun hænder og fødder, nej du bruger også albuer og knæ.

For nogen er det en kampkunst, som bliver til en livsstil, for andre er det en god motionsform, som samtidig giver dig den selvtillid, at du ved, at du til enhver tid kan forsvare dig selv mod andre, skulle det blive nødvendigt.

Tager du til Thailand, så er det også en vej ud af ghettoen at blive professionel muy thai kæmper. Der er nemlig mange penge at tjene, hvis du bliver professionel, og det kan være en vej ud af fattigdommen, hvilket der desværre er meget af i Thailand. Kulturen er noget anderledes, og der er professionelle kæmpere helt ned til 12 år, noget som vi slet ikke ser i Danmark.

Det er hårdt

Træningen er hård, også sammenlignet med andre kampkunstarter, og der er en gadehårdhed over både træning og kamp, som kan afskrække mange. For det er barskt, og det er ikke uden grund, at muy thai er en fast del af MMA (mixed martial art). Den type af kampsport, som du udkæmper i den ottekantede ring, og som har vundet stort indpas over hele verden.

Hvis man gerne vil i gang med muy thai, så er det ikke noget, som kræver specielt tøj, og de fleste klubber har handsker og andet beskyttelsesudstyr, som du kan låne i starten. Når du senere skal ud og finde dit eget udstyr, så er der altid en eller flere f trænerne i klubben, som kender et sted, hvor du kan få det billigt.

Det eneste, som du skal sørge for, er at man har tøj på, som man kan bevæge sig i, og det er let noget, som du kan købe hos kidsbrandstore.dk, for de har et stort udvalg af tøj, ikke kun til træning, men til enhver lejlighed.

Det er dog ikke kun børn, som kan starte til muy thai, det er noget for alle, og det er god træning, så selv om du måske ikke mener du er i form til at kunne være med, så er der ingen grund til at lade være, for de mange klubber, som er sprunget op i alle dele af landet, vil altid være klar til at hjælpe og sikre, du kommer i form på en måde, som passer dig.

Muy thai findes i to grader. Den, som du dyrker i Thailand, og den, som i vesten kaldes for kickboksning. I kickboksning har du ikke albuer og knæ med. Det er pillet ud, for det er med til at give mange alvorlige skader, og det er også et meget farligt våben at kunne slå og sparke med disse dele af kroppen, og ja de er noget hårdere end hænder og fødder.

ryan-business