Med indtoget af MMA, så er der kommet et stort fokus på kampsporten muy thai. En kampsport, som har sit udspring i Thailand, og som er kendt for at være en benhård og meget brutal kampsport, som stiller store krav til udøveren, men som samtidig er en meget effektiv motionsform, og som giver en masse færdigheder for dem, der gerne vil kunne forsvare sig selv mod den vold, som desværre er stigende i samfundet.

De mange skoler, der er skudt op over hele landet, og som underviser både i MMA og myu thai, kræver, at du har noget kapital, og der er det godt du kan få erhvervslån til opstart af den skole, du eventuelt vil starte, så du kan få det udstyr og leje de lokaler, du skal bruge for at kunne undervise på en forsvarlig måde.

Et hav af variationer

Muy thai findes i to versioner. Den, som bliver kaldt kickboxing, og som blev introduceret til Europa i firserne, og så den version, der blev trænet i i kampsportens hjemland. Den store forskel på de to versioner er, at du i den, som trænes i Thailand, har en meget mere brutal version. I den lærer du at slå og sparke også mod albuer og knæ. Et frygteligt våben, der kan give nogle alvorlige skader på dem, som modtager slag og spark.

Derfor var det også nogle af de europæiske kæmpere, der troede, de skulle til Thailand og kæmpe mod de bedste, som fik nogle store chok, for forskellen på thaiboksning og den oprindelige muy thai var meget større, end de troede, og hårdheden blandt kæmperne i Thailand var skræmmende.

Muy thai er en kampsport uden mange faste positioner, og den er benhård, for i hver eneste spark og slag lægger kæmperen al sin styrke, så du skal være i god form og klar til at kaste dig over træning, konditionstræning og hærdning af din krop og dit sind, hvis det er noget, som du gerne vil dyrke på eliteniveau. Her skal du forvente, du kommer til at dedikere dig til mange timers hård træning.

Muy thai er for mange en vigtig del af MMA. En sport, som kombinerer mange forskellige former for kampsport under et, og så sender dem ind i en ottekantet ring, hvor de så kæmper mod andre udøvere i samme vægtklasse som dem selv.

Grunden til, at mange har muy thai med i deres paraply af kampsportsgrene i MMA, er, at den er en sport, som er hård, og som konditionsmæssigt giver dig en masse, samt giver dig en mulighed for at bruge albuer og knæ som våben. Noget, der er vigtigt, når du står helt tæt på din modstander, og noget, som kan bekræftes, når eller hvis du ser en kamp eller to, for så vil du opleve, at der er flere teknikker fra muy thai hos mange af kæmperne.

ryan-business