Mange af dem, som i Asien dyrker kampsport, gør det, fordi det er en livsstil, og det er ekstremt vigtigt for dem, for det er som om, de føler, de er født til det. Det er det eneste, som de gerne vil, det er, hvad der bliver forventet af dem, og det er ikke kun i Thailand og i muyi thai, det er over hele Asien, du finder den mentalitet, at det er en livsstil at dyrke sporten, mens det i resten af verden er en sport, som dyrkes som alt andet sport. Måske også derfor, at der er så stor forskel på den sport, som i bund og grund er den samme over hele verden, men som i Thailand er så meget hårdere, og hvor træningen er noget som starter om morgenen og slutter sent, kun afbrudt af skole, mad og massage.

I andre dele af verden bliver muyi thai dyrket som en sport, og der er selvfølgelig mange, som går op i deres sport, men det er ikke en livsstil på samme måde. Det bliver en del af vores livsstil, ikke den anden vej rundt, men det hænger selvfølgelig sammen med, at vi i Europa ikke skal bruge sporten som en vej ud af fattigdom, det kan vi opnå ved skolegang, og vi bruger heller ikke sporten til at opnå rigdom og berømmelse.

Hvis du vil opleve den ægte stemning, så er det kun turen til Thailand, som kan gøre det, men er du tilfreds med at se det som en sport, så er der adskillige stævner, også i Danmark, hvert år, hvor du kan opleve muyi thai kæmpere og mange andre kampsportsudøvere.

ryan-business