Når du kommer til Thailand og skal overvære en kamp, så vil der for begge kæmpere inden kampen skulle danses en dans for at få gudernes gunst i kamp og sikre den sejr, som er så vigtig for alle, som træder ind i den firkantede ring.

Dansen kan for dem, som ikke kender til kampsport, virke en smule ligegyldig, men den hovedbeklædning og andre ornamenter, som kæmperne er udført, er med til at sikre, de hylder guderne og deres trænere og legendariske kæmpere. For det er ofte de legendariske kæmpere, som de baserer dansen på, sammen med en hyldest til deres trænere og de kæmpere, som træneren har trænet før.

Når kæmperen træder ind i ringen, vil de, inden de påbegynder deres rituelle dans, gå rundt og sikre, der er lukket af for negativ energi, som kan have en indflydelse på udfaldet af kampen. Det er begge kæmpere, som inden kampen vil udføre disse ritualer, og nogle af dem kan tage op til 5 minutter, så et muyi thai stævne kan let trække ud og komme til at vare rigtig længe, hvis der er mange kampe.

De rituelle danse, som der bliver danset, er ofte nogle, som er med en koreografi som er en hyldest til guderne og til den træner, som de har.

Thailand er et land med stolte traditioner og et hårdtarbejdende folk, og det kan du let se både i deres kampsport og i den rituelle dans, som hører til. Det er en sjov sammenblanding af elegance og brutalitet, men det er begge dele fascinerende og en god refleksion af det thailandske samfund som i bund og grund er lige så brutalt og elegant i en stor sammenblanding.

ryan-business