Det er umuligt at tænke kampsport uden at tænke MMA, der står for Mixed Martial Arts. Det er en sport, der går tilbage til 1993, hvor den var kendt som ultimate figthting, og den har udviklet sig over tid til det, den er i dag.

MMA giver noget til kampsport som intet andet kan gøre, og det er evnen til at være en hybrid. Dem, der kæmper MMA må kombinere alle de kampsportsgrene, de har lyst til, så længe de overholder de regler, der er. Det er her, hvor slag og spark møder grabling, som er de teknikker, der bruges, når kæmperne befinder sig nede på gulvet.

De fleste typer af kampsport har faste regler, og det gælder om for den dygtige kæmper at finde flere og kombinere disse, så der er et angreb og et forsvar til alle situationer. Det kræver derfor meget af de forskellige udøvere, for det er et spørgsmål om at specialisere sig i flere grene indenfor kampsporten.

Muay thai er blandt de mest populære

Når du kæmper muay thai, så er der muligheder for at ramme med slag og spark, uanset om du er langt fra eller tæt på modstanderen. Derfor er det en af de sportsgrene, som mange MMA-kæmpere dyrker. Det er samtidig en meget brutal og aggressiv kampsport, og den er derfor rigtig god at kunne, når der skal angribes.

Der, hvor den har mangler i forhold til MMA er så to steder. Den ene er forsvaret, og den anden er kamp på gulv. Derfor kan muay thai aldrig stå alene, når det kommer til MMA, men skal altid kombineres med andre typer.

Judo og brydning kan bruges til at få en modstander ned på gulvet, og er du først havnet der, så er brydning eller brasiliansk jiu-jitsu helt perfekt. Det kræver en alsidig kæmper, der kan lidt af det hele, og har du set MMA-kampe, så er du ikke i tvivl om, at det har krævet uendelige timer med træning af mange slags kampsport at nå dertil.

Fordelen ved MMA er dog lidt den samme som i muay thai. Det giver point at ramme hovedet, men det giver også point at ramme alle andre steder på kroppen, eller at få modstanderen til at give sig efter et godt greb på gulvet.

ryan-business