Hvis du tager til muay thai fairtex træning i Thailand, så kan det være, at du bliver inspireret til en anderledes indretning af hjemmet. Heldigvis behøver du ikke at købe hele Thailand med dig hjem, da du kan løbe thai-inspireret boligtilbehør i Ikea.

Siden oktober 2017 har man kunne købe EFTERTANKE særkollektionen i Ikea, som er skabt i samarbejde med lokale iværksættere fra Thailand. Der er tale om alle mulige former for tekstil som fx håndvævede viskestykker, duge, pudebetræk med mere. Derudover kan du også få fine ting til køkkenet som fx tallerkener, kander og skåle. Til stuen kan du derimod få opbevaringsæsker, som hjælper til at holde styr på organisationen. Fælles for alle produkterne er, at det hele kommer i et unikt og enkelt design med flere forskellige grålige nuancer.

Ikea har en pudsig historik med Thailand, hvor det var tæt på at gå galt, da de skulle navngive sine produkter i varehuse, som ligger fx i Bangkok. Her kunne uskyldige ord som fx “jättebra” hurtig få en seksuel betydning. Det samme gælder navne som fx Redalen, som er navnet på sengen, der er opkaldt efter en by i Norge. På thai får Redalen en helt anden betydning, som ikke ville være passende, når der netop skal sælges senge. Derfor måtte Ikea tjekke ekstra godt efter, da de skulle lokalisere navnene på de produkter, der skulle sælges i Thailand.

Ikke langt fra Thailand kom der for nyligt en anden pudsig nyhed, som kunne glæde mange Ikea entusiaster. Selv om Ikea møbler er kendt for at være nemme at samle, så er det ikke altid lige til og derfor kunne man godt ønske en hjælpende hånd. Normalt vil denne hjælpende hånd være en partner, et familiemedlem eller måske en ven eller en veninde. I fremtiden kan den hjælpende hånd være mere metalagtig.

Tilbage i april 2018 kunne to robotter i Singapore nemlig samle en stol med navnet “Stefan” i løbet af ca. tyve minutter. Ifølge Ikea’s vejledninger tager det omkring ti til femten minutter for et menneske at samle stolen, men hvis man har ti tommelfingre, så kan det måske være nemmere at vente fem minutter mere og lade et par robotter klare arbejdet.

Gennembruddet kom på Nanyang Technological University, hvor ingeniørerne ønskede at teste

om et par robotter ville kunne løse den udfordrende opgave at montere en stol. Forskningslederen på projektet Quang-Cuong Pham var imponeret over projektet, men du skal ikke få for høje forhåbninger om at slippe for at montere Ikea møbler i den nære fremtid. Pham fortalte til den britiske avis The Guardian, at han regner med at mennesket stadigvæk vil samle Ikea møblerne selv i løbet af de næste ti-tyve år. Til gengæld skal gennembruddet i stedet bruges som inspiration til at kunne løse endnu mere komplicerede opgaver inden for fremstilling af fx computere og/eller flyvemaskiner.

ryan-business