Er du så dybt fascineret af muay thai, som mange andre, så giver det noget helt særligt at opleve det i sportens hjemland, Thailand. Det er en nationalsport, så som vi danskere tager til fodboldkampe, så tager de ind og ser muay thai.

Der er store stadions, hvor de bedste kæmpere mødes, men der er tilsvarende mange små, hvor kæmpere med varieret erfaring og kunnen konkurrerer om æren og pengepræmierne. Det er desuden en meget intensiv kampsport, og det er umuligt ikke at blive revet med, om det er nationale mesterskaber eller noget i en mindre målestok.

En aften kan byde på rigtig mange kampe, der starter med de yngste og dem, der ikke har så meget erfaring, og derefter bygges der op til de bedste, området har at byde på. Det hele til den hypnotiserende musik, der hører til, og de ritualer, som kæmperne overholder.

Om hovedet har kæmperen en Mongkol, der er en æresbevisning til kæmperens træningscenter. Om de er buddhister eller ej, så er det helt almindeligt altid at få den velsignet af en buddhistisk munk inden kampen. Om armen har de en Pra Jiad – for held under kampen.

ryan-business