Kampsport er de senere år blevet populært, og det er ikke kun som et middel til at kunne forsvare sig, nej, det er blevet en motionsform som mange dyrker. Det skader jo ikke at kombinere motion med læring, for det er jo altid godt at kunne forsvare sig, når du bevæger hjemad efter en tur i byen med vennerne. Det er med til at give dig et godt mentalt boost, for du ved, at du er klar til at forsvare dig selv, lige meget hvad der skulle komme på tværs. Der er god mulighed for at komme til at dyrke thaiboksning i København og mange andre byer over hele landet, for det er en meget hurtig voksende sport.

Thai boksning er en sjov og sund form for motion, og alle kan deltage. Her bruger man hele kroppen, og får både øvet motorik, styrke og selvforsvar, mens man på samme tid får forbrændt en masse kalorier. Ved en times træning forbrænder man op til 1000 kalorier. Træningen foregår med øvelser, som øger koncentrationen og styrken. Mens øvelserne og selve kampene foregår i meget højt tempo og derfor forbrænder mange kalorier. Det er en varieret sport, hvor man er sikker på ikke at kede sig. Man går typisk på et hold én – eller et par gange om ugen, og får derfor også følelsen af sammenhold med de andre i klubben. Det eneste du skal bruge, er en træningsdragt, og når du dyrker thaiboksning, så er det selvfølgelig uden sko, hvilket kan være hårdt for fødderne, så når du skal frem og tilbage fra træning, er det en god idé at lade dem hvile i et par gode kvalitetssko. Vælg et par Vagabond sko fra Footway, sådan behøver du ikke tænke mere over dine ømme fødder, og kan koncentrere dig om din træning.

Lidt mere om Thaiboksning

Når du er ude for at se, om du skal starte til kampsport, så hører du ofte spørgsmålet “Hvad er Thai boksning?” Det giver mere eller mindre sig selv, for det er en boksestil, som kommer fra Thailand, og den er kombineret med spark og slag også med albuerne og knæ. Der er desuden en del kast med, som du må bruge i ringen. Kampsporten er lige så hård, måske endda hårdere, end almindelig boksning, og der er en stor forskel på den sport, du finder i Thailand, og den modificerede sport, som vi i Europa og andre andre vestlige lande kender som thaiboksning. For den modificerede udgave, som dyrkes i Europa, er uden knæ- albueslag og spark, og det er heller ikke tilladt at kaste med modstanderen. Thaiboksning er delt op i to skoler, men de er begge enige om, at de stammer tilbage fra krigen mellem Burma og Laos i 1776, hvor en kriger brugte thaiboksning så godt, at han vandt sin frihed og derved skabte legenden om thaiboksning, og hvor fremragende en sport denne denne art for kamp er.

ryan-business