Op til 70 procent af mænd oplever hårtab før eller senere i deres liv. Derfor kan det være at du sidder i en lignende situation. Hvis du dyrker Muy thai eller anden sport, kan det være at du er i tvivl om du bør få udført en hårtransplantation. Der er mange myter omkring nyt hår, sved og andre fysiske aktiviteter. Dem kigger vi på nedenfor.

Undgå at træne i en uge

Det er en god ide at planlægge en nordic hair prp-behandling i en periode, hvor du normalt ikke træner. Fx kan det være i perioden omkring jul eller efterårsferien, hvor du måske stopper alligevel. Alternativt kan det også være i sommerperioden. Men husk på at du måske kan svede i de hede sommermåneder. Derfor kan det muligvis være en god ide at vente til de koldere tider.

Det siges nemlig at du bør undgå alle former for træning i mindst en uge efter at du har været igennem en procedure med at få nyt hår. Fysisk træning kan få dit blodtryk op, og det kan ødelægge de fremskridt, som du har opnået med den behandling, som du har betalt for.

Desuden anbefales det at du undgår krævende træning i mindst 10 dage efter behandlingen. Det gælder for eksempel muy thai, hvor du kan risikere at skabe et trauma i hovedbunden. Hvis du længes efter fysisk aktivitet kan du holde din sportslige aktiviteter ved lige med nogle gåture eller fx yoga.

Undgå at svede for meget

Hele pointen er som sagt at undgå at svede for meget. Derfor er det en dårlig ide at gå i sauna i de første uger efter behandlingen. Som allerede nævnt, bør du også være opmærksom på temperaturen udendørs. Undgå at bruge for meget tid i solen, især hvis du har en tendens til at svede meget. Du kan også bruge det som en undskyldning til at undgå at gøre for meget rent derhjemme, da det måske kan ødelægge resultaterne.

Overvej også hvorvidt du bliver nødt til at holde fri fra arbejdet. Det gælder især hvis du har et fysisk krævende job som fx håndværker eller bruger mange timer udenfor som fx pædagog.

Det kræver planlægning

Der er nævnt en række ting, som du bør være opmærksom på, når du får nyt hår. Bare rolig, i sidste ende handler det mest om planlægning. Sørg for at planlæg hårbehandlingen til at passe med et tidspunkt på året hvor du ikke dyrker alt for meget sport, og hvor du måske kan tage fri for arbejde. Det er vigtigt at spørge din chef i god tid, så du får det hele til at gå op. Husk at du ikke nødvendigvis behøver at forklare hvad du gerne vil have fri til. Det er op til dig at beslutte hvorvidt du ønsker at være åben omkring behandlingen.

ryan-business