De senere år er det blevet meget populært at dyrke Muy Thai – eller thaiboksning – også her i Danmark. Det betyder også, at der er kommet mere fokus på at have det rigtige udstyr til at dyrke denne sport, som har sin oprindelse i Thailand og opfattes som Thailands nationalsport – sporten har rødder helt tilbage til 2500-tallets militære kultur.

Traditionelt ser vi thaiboksning som en sport, der ikke kræver vildt meget udstyr. Fra film og måske fra turistrejser kender mange til en sport, hvor der kæmpes med de bare nævner og med spark og kast – men der er alligevel noget udstyr, som er nødvendigt og er med til at beskytte led og udsatte kropsdele hos dem, der kæmper.

Beskyt hænder og håndled

Noget af det vigtigste udstyr er håndbind af forskellig slags, eller handwraps, som de også kaldes. Det er bind, der bruges omkring håndled og omkring hænderne, også som inderhandsker under boksehandsker, og de har til formål at beskytte sener og knogle i hænder og håndled. Det er vigtigt at undgå skader her, fordi hænder og håndled er vitale for ens gribeevne og ens finmotorik, som man skal bruge i rigtig mange situationer – fra at skrive til at knappe en skjorte og til at holde på ens spisebestik med. Har man skadet fingrene, så for eksempel gribeevnen bliver forringet, kan det være meget generende i hverdagen og også hindre, at man kan udført sit erhverv.

Skulle man være uheldig og som håndværker have fået skadet sin hånd gennem sin fritidssport, så kan man heldigvis få indrettet sin servicebil på bedste vis gennem indretning med worksystem, så man kan tage maksimalt hensyn til sin komfort.

Beskyt ben og knæ

Det kan også være en god idé at beskytte skinneben og knæ mest muligt, når man dyrker Muy Thai boksning. Der bruges flere spark og direkte slag i denne form for bokseport end i den vestlige form for boksning, og det er derfor vigtigt at beskytte de udsatte steder bedst muligt. Man kan undgå mange skader med dette rette udstyr.

Et par flotte shorts er også en del af det grundudstyr, der hører til thaiboksning. De er ofte fremstillet i blankt stof med flotte motiver eller klubtegn, som viser udøverens tilhørsforhold. Ud over at signalere noget flot og smart skal shorts til Muy Thai være fremstillet af holdbare materialer og have en god pasform, der sikrer, at udøveren kan bevæge sig frit og ubundet.

Beskyt tænderne

Ligesom i vestlig boksning er det en god idé at benytte tandbeskytter, hvis man udøver Muy Thai. Udøverne bliver ofte udsat for hårde slag og spark, og der er ikke de samme restriktioner på, hvad man må og ikke må som aktiv, som der er i vestlig boksning. En god tandbeskytter kan være med til at sikre udøveren mod at få skader på tænderne, hvis for eksempel et hårdt slag ramme lidt for direkte.

Der findes tandbeskyttere i flere størrelser og også i juniorudgaver, så de yngste boksere også kan sikre sig mod tandskader.

Tjek nettet for de forskellige muligheder for udstyr og sørg for at have det basale sikkerhedsudstyr på plads, hvis thaiboksning er på aktivitetslisten!

ryan-business