Muy Thai, eller Muaythai, som det nogle gange også skrives, kendes herhjemme under navnet thaiboksning og er en sport med lange traditioner. Den blev dyrket i Thailand helt tilbage i 1500-tallet, og var meget populær under kong Narusuan, og på den tid var sporten så vigtig, at alle soldater blev trænet i thaiboksning.

Den store betydning af thaiboksning i Thailand har varet ved helt op til vore dage. I 1920’erne var Muy Thai således på skolernes pensumliste, så ligesom skolebørnene herhjemme i dag stifter bekendtskab med fodbold og håndbold, var det thaiboksning, der stod på menuen for de thailandske skolebørn.

Vil du dyrke en sport, der kræver lidt pondus. Der bruges spark og slag, som ikke gælder i vestlig boksning, og det kan gå hårdt for sig. Til gengæld får man opøvet en usædvanlig smidighed og opnår en fantastisk kondition, så det er en sportsgren, som man kan have rigtig stor glæde af.

I Thailand er Muy Thai en vigtig sport også økonomisk set, og der findes mange hel- og halvprofessionelle udøvere. Nogle gange har man hørt om, at børn helt ned til tre til fire års alderen bokser med henblik på at tjene penge, enten til sig selv eller deres familie, og der kan være, hvad der svarer til en hel families månedsløn på højkant.

Hører du til de mange, der rejser til Thailand på ferie, kan du besøge et træningscenter og deltage i nogle træningstimer der. Det er en vigtig aktivitet i turistindustrien og en god måde for dig at finde ud af, om denne sport er noget for dig, uden at du binder dig til medlemskab af en klub eller noget andet. Men der er også masser af mulighed for træning herhjemme, så vi synes da egentlig, at du bare skal prøve at komme i gang – Muy Thai er sikkert også noget or dig!

ryan-business