Muy thai eller thaiboksning er en sport, der kræver lidt af sin udøver. Det er ikke en sport for stive kroppe, men kræver, at man er smidig og kan bevæge kroppens lemmer ud i positioner, der nogle gange kan ligge ud over, hvad man lige tænker, at man kan klare.

Muy thai eller thaiboksning stammer, som navnet jo siger, fra Thailand, hvor sportsgrenen blev opfundet eller institutionaliseret i 1500-tallet, hvor den blev en slags officiel sport i landet. Siden har den gået sin sejrsgang i Østen og videre ud i hele verden.

Skarp træning fortjener en belønning

Når du har trænet thaiboksning, er det absolut rimeligt, at du forkæler dig selv med en belønning. Det er jo højst forskelligt, hvordan vi mennesker belønner os selv, for eksempel i vores jagt på lykke, men ofte har det noget at gøre med det, vi putter i munden. Chokolade, en hotdog i klubbens cafeteria, en is – eller måske en øl. Hvorfor ikke tage belønningen et skridt videre og beløn dig selv og dine klubkammerater med et lækkert glas cava, som kan sætte blodet i omløb igen efter hvilepausen efter træningen?

Et glas perlende cava er en skøn drik at slappe af på. Den spanske drik cava fås blandt andet hos Vinoteket.com, som er en stor online vinhandel med vine fra alle de førende vindistrikter i verden. Cava bygger på de samme traditioner som i det franske champagne, men kommer altså fra Spanien. Cava fås i et hav af udførelser fra søde, perlende drikke til stramme, grønne og friske drikke – der er noget for enhver smag og derfor også til jer, der skal have kræfterne igen efter jeres MuyThai træning.

Måske får I skabt en egentlig interesse for den skønne cava drik og kan danne jeres egen lille vinklub, hvor I kan prøve jer igennem Vinotekets store udvalg af cava. Der er cava til mange gode sessioner sammen.

En basal sport uden store krav

Thaiboksning eller Muy Thai er en fysisk sport, hvor det er smidighed og kroppens evne til at bevæge sig hurtigt, det kommer an på – suppleret med stor muskelkraft, så man kan sætte ind med slag og spark, så modstanderen svækkes. Som sådan er det en basal sport, hvor det mere er kroppen end udstyret, det kommer an på. Naturligvis er sporten inddelt i alderstrin og vægtklasser, så man kommer til at møde en modstander i samme kategori som én selv – ellers ville det ikke være fair play.

Det er vigtigt, at man beskytter sine led og sit hoved i forbindelse med udøvelsen af denne sport. Det udstyr, man har brug for, sigter derfor i særlig grad på dette: Ansigtsbeskyttere, knæbeskyttere og beskyttere af albuer og ankler er noget af det, som en muy thai bokser har brug for. det kan man finde på nettet, både som nyt og brugt.

Har du lyst til at prøve muy thai eller thaiboksning, er der mange klubber fordelt over hele landet, hvor du kan få en prøvetime og finde ud af, om denne særlige sport er noget for dig.

ryan-business